lauantai 6. syyskuuta 2014

MUTKIA MATKASSA

Meillä jäi eilen tämän päivän kohteen suunnittelu ja hotellin varaaminen vähän myöhälle, eli siis toisinsanoen me on yhdeltä yöllä tuskasteltu tän päivän suunnitelmaa. Kriteerinä oli se, että määränpäähän olisi helppo mennä Koperista käsin (ah, mitä kohtalon ivaa), ja että majoitus olisi parvekkeellinen ja halpa.

Saatiin sitten varattua lopulta pikkukylä Icicistä (miten ihmeessä kannettavalla saa laitettua niitä ihmemerkkejä!?) Kroatiasta iihanan halpa ja hyvät arvostelut saanut majatalo. Kulkureittikin oli selvä; bussilla tai junalla Postojnaan ja sieltä sitten Kroatian junaan, joka veisi meidät Opatija-Matuljin rautatieasemalle, ja siitä sitten jotenkin tultaisiin tänne Iciciin.

Tänä aamuna maksettiin hotelli Koperissa, ja majatalon ihana emäntä ystävällisesti heitti meidät bussi- ja rautatieasemalle. Siellä meitä odotti kiva lappu; kaikki junat Postojnaan ja Ljubljanaan (joka oli toinen mahdollinen junanvaihtopaikka) on peruttu, ja korvattu busseilla. Me oltiin rautatieasemalla joskus puoli yhdentoista aikaan, ja seuraava bussi olisi lähtenyt 14.50. Se olisi ollut perillä Postojnassa vain 13 minuuttia ennen ainoan Kroatian junan lähtöä. Bussiasemalta olisi ollut mahdotonta ehtiä rautatieasemalla siinä ajassa, edes taksilla.

Siinä sitä sitten istuttiin Koperin asemalla ja mietittiin että mitähän pirua seuraavaksi. Jos olisimme peruneet hotellin, olisimme kuitenkin joutuneet maksamaan siitä, eli jos olisimme majoittuneet muualla, olisimme maksaneet kahdesta hotellista samalta yöltä. Lisäksi kun ne junat tosiaan oli peruttu, ei vaihtoehtoja mahdollisille paikoille hirveästi jäänyt. Kävin siinä kysymässä takseilta, että mitähän kustantaisi matka Postonjaan. Postonjaan hinta lähti 75 eurosta, mutta surkealta näyttäminen ilmeisesti auttoi, sillä ei tarvinnut edes tinkiä, kun hinta oli pian 60 euroa. Suoraan Iciciin hinta lähti satasesta. Menin keskustelemaan hinnoista Aten kanssa, ja tultiin siihen tulokseen, että Postojnaan on turha mennä. Junaliput olisi maksaneet meiltä yhteensä yli 30 euroa, joten jos Icici on edelleen suunnitelma, mennään suoraan sinne. Pian tulikin taksikuski kyselemään, mikä on tilanne ja kertoi, että hinta on nyt 90 euroa. Me sitten päätettiin tarttua tarjoukseen, sillä muuten olisi pitänyt maksaa kahdesta hotellista. Laskutoimituksien jälkeen tultiin siihen tulokseen, että säästö ei olisi luultavasti ollut kovin suuri, vaikka olisimme tehneet toisin.


Matka taksilla oli hyvin kuoppainen ja mutkitteleva. Lapsuuden matkapahoinvointi palasi elävästi takaisin, ja takapenkki olikin kovin hiljainen. Atte puhui taksikuskin kanssa ihan suuna päänä (aiheina muun muassa dinosaurukset), ja välillä taksikuski katselikin enemmän Attea kuin tietä. Lisäksi tyyppi ajoi ilman käsiä, ja ylinopeutta vähintään 20 km/h. Pelotti.

Nyt kaikki hyvin ja ollaan perillä Icicissä. Parvekkeelta saa otettua puusta taatusti tuoretta limeä, ja aurinko paistaa. Onneks ei peruttu hotellia, täälläkin meitä odotti täydellinen emäntä (ja joku mummo) vaikka sisäänkirjautuminen ei ole vieläkään virallisesti alkanut.  Loppu hyvin kaikki hyvin.


Ps. Aion yrittää kyllä vakuutuksesta osaa taksimatkasta! Luulis onnistuvan, kun kaikki junat oli kerran peruttu?



15 kommenttia:

  1. Heissuli! On ollut ihana lukea teidän matkan etenemisestä ja katsoa henkeä salpaavia kuvia :) Täällä Tampereella ollut muutama lähes kesäinen päivä. Lämpöä ollut parhaillaan 23 astetta, mutta kyllä siinä jo sellainen syksyinen fiilis ilmassa on. Me ollaan Jussin kanssa jääty kiinni lentopalloon. Suomella on ollut loistavia pelejä ja ne vain jatkuu! Matti tulee meille kylään ensi viikonlopuksi.. Mahti homma. Nauttikaa matkan jatkosta ja me täällä jatketaan blogin lukemista. Haleja ja terkkuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu kun ootte jaksanut lukea! :) On ollut kiva kirjoittaakin, jää asiat itsellekin paremmin mieleen.

      Me nautiskellaan loppuun asti! :) Terkkuja <3

      Poista
  2. Minusta teitte tosi fiksun ratkaisun sen taksin osalta. Mikä muuten on se etäisyys, josta tuon 90 egeä maksoitte? Tuo on nimittäin melko vakio ns. tingitty hinta matkasta Puerto de la Cruzista Tenerifen eteläiselle lentokentälle, n. 120 km. Ja kiva kuulla tuo "läppä" taksikuskin kanssa, ne ovat ihan superporukkaa missä tahansa maailmalla, yleensä melko kielitaitoisia tai ainakin juttua syntyy vaikkei yhteistä kieltäkään olisi.
    Meillä odotellaan aina ahkerasti Katrin uusinta postausta...
    Terkkuja "aurinkorannikolta".
    Raija ja Pera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tais olla joku 100 kilometriä suunnilleen?
      Joo huomas että Atte on kesän aikana ollut huonon englannin kanssa tekemisissä, se veteli menemään ja mä en ymmärtänyt paljoakaan siitä italia-sloveeni-englannista, mitä taksikuski puhui! :D

      Poista
  3. Č-merkin saa seuraavasti (ainakin omalla läppärilläni):
    AltGr + ' (siis siinä enterin vieressä alempi) ja sen jälkeen c: č

    Ć _pitäisi_ tulla painamalla sitä backspacen ja +-merkin välissä olevaa nappia ja sen jälkeen c. Mulla ei ainakaan toimi...

    Ajelin muuten kanssa eilen neljänkympin rajoitusalueella 105 km/h. Scanialla. Et olisi varmaan halunnut olla kyydissä. Toki mulla oli sinistä vilkkua katolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toimi kumpikaan, noita just yrittelin kun tätä kirjoitin!

      Joo en olisi halunnut, oon tullut täysin issään näissä nopeusasioissa. Ironista, että oon saanut ylinopeussakot?

      Poista
    2. Itselleni vastaten nyt myöhemmin, nyt se ć:kin toimii niin kuin pitää. Eli joku bugi käyttöjärjestelmässä lienee korjattu.

      Poista
  4. Enemmän tutkittuani en kyllä tuolle ć-merkille löytänyt muuta tapaa, kuin näppäillä Windows-R, kirjoittaa siihen charmap ja ohjelman käynnistyttyä valita ja kopioida sieltä.

    VastaaPoista
  5. Olisin äärimmäisen kiinnostunut kuulemaan minkäsortin dinosaurukset olivat taksikuskin kanssa käydyssä keskustelussa tapetilla? Vaelsiko intellektuelli ajatustenvaihto reviirikäyttäytymisessä, sukupuuttoon johtaneissa luonnonilmiöissä vaiko mahdollisesti paleontologian tulevaisuuden näkymissä ja Jurassic Park-huvipuistovisioissa? Kiehtovaa.

    -Henkka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taksikuski alkoi esittelemään matkalla joitain vanhoja kyliä ja kertoi niitten olevan yli 2000 vuotta vanhoja, eli jostain Rooman ajalta. Sanoin siinä sitten, että onpa vanhoja. Taksikuski rupesi selittämään sitten, että ei ne mitään vanhoja ole, vaan hän oli juuri kuullu radiosta, että Argentiinasta on löydetty 24-metrinen miljoonia vuosia vanha dinosauruksen luuranko ja että ei noi niitten kylien iät oo mitään verrattuna siihen. Siinä vähän sitte turistiin arkeologiasta ja siitä, että se fossiili on isompi, kun hänen talonsa. Oikein mukava kaveri ja ilmeisesti vihas kovaa vanhaa Jugoslaviaa sen mitä nyt selvää sain siitä sen sloveeni-italia-saksa-käsimerkki-englannista.

      Poista
    2. Tuo vanhan Jugoslavian tienoo taitaa olla kohtuullisen paljon täynnä sellaista "tervettä" naapurivihaa. Omat kokemukset Kroatian maaperällä oli ainakin sen suuntaisia, että jos jostain huulta heitettiin niin se oli Serbialaisista. Ja välillä se oli melko roisiakin.

      Poista
    3. Itse en ole siellä käynyt, mutta jos työkavereita on uskominen, niin se naapuriviha on laimenemaan päin. Ei nyt välttämättä olla vielä ihan Suomi-Ruotsi -vihan tasolla mutta ei kuitenkaan enää ketään ammuta aamunkoitteessa. Tai oikeastaan vakavasti edes ehdoteta sellaista.

      Poista
  6. Hei!
    Täällä sateinen Pohjola. Älkää lähtekö tänne päin, vaikka lämpöä onkin yli ajankohdan normien.
    Matkaaja saa kokea monenmoista iloa ja vastusta. (Minkähän takia tekstini alle ilmestyy punainen pisteviivoitus. En minä ole tehnyt mitään pahaa!) Kaikesta selviää, kun on iloinen mieli - ja pirusti rahaa.
    Jatkakaa ponnisteluja.

    Rauno

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä vähän etelämpään mennään ja sitten taas kohti pohjoista. Mutta siihen nyt on vielä viikko!

      Iloinen mieli kyllä löytyy, sitä rahaa ei valitettavasti niin paljoa!

      Poista