keskiviikko 17. syyskuuta 2014

KOTIMATKALLA

26. päivä/18.postaus. Matkaa jäljellä nolla päivää. Arlandan lentokenttä.

Aamulla alkoi meidän viimeinen reissupäivä, kun taksi haki meidät  klo 9.00 majatalolta ja vei meidät lentokentälle. Kone lähti 11.30, ja täällä Tukholmassa on oltu jo klo 14.15. Kone Vaasaan lähtee 22.30.

Atte kävi kysymässä kun mä makasin kippurassa mahakivun kourissa lentokentän penkillä, josko olisi ollut mahdollista vaihtaa aikaisempaan Vaasan koneeseen, joka lähtisi jotakuinkin nyt. Olisi se ollut, mutta nyt ei ollut sattumoisin ylimääräistä 6000 kruunua lompakossa...

Mutta, mikäs tässä odotellessa - täällä on ilmainen wifi ja vielä on viimeinen osa Matka maailman ympäri 80 päivästä jäljellä. On katottu sarja alusta loppuun täällä reissussa, sopii hyvin blogin nimeen ja reissuun muutenkin. Vaikkei meillä olekaan Transferia kannoillamme hurjan valepukuvarastonsa kanssa, eikä meitä epäillä Englannin pankin ryöstöstä. Ticon nälkään on kyllä helppo samaistua...

Takana on 26 päivää, yli 3000 kilometriä, neljä maata (+Norja, Bosnia-Hertsegovina ja Ruotsi, mutta niitä ei oikein voi laskea), kahdeksan kaupunkia, ja edelleen ne kaksi rinkkaa. Reissuun sisältyi monia juotuja oluita, huikeita maisemia, satoja käveltyjä kilometrejä, naurettuja nauruja, panikoinnin hetkiä, rakkautta ja kirosanoja.


Loput reissujutut tulee vielä tänne blogiin, ja aion lisäksi vielä kirjoittaa vähän majapaikoista ja matkailusta budjetteineen, jos se sattuisi auttamaan jotakin samanhenkistä reissun suunnittelun kanssa.

Mikään ei oo niin ihanaa kuin reissaaminen, paitsi kotiinpaluu. Arlandassa istuskelee tällä hetkellä kaksi hyvin onnellista ja rakastunutta tyyppiä, jotka on aloittanut jo ensi kesän reissun suunnittelun.
Tätä reissua ei tulla unohtamaan ikinä.


PS. Äiti voiks tehdä huomenna jotain ihanaa kotiruokaa? Oon kyllästynyt kaikkeen taikinaiseen ja lihaa + ranskiksia -komboon. Kiitos.

PS.2. Me ei sit lähetetty kellekkään kortteja, ajateltiin että tää blogi on meidän kortti. Eikä ostettu tuliaisia.

6 kommenttia:

  1. Ilmeisesti voin siis poistaa ne Matka maailman ympäri -jaksot palvelimelta?

    Kiva kun tulette, mulla kestää ikävä kyllä yli kaksi viikkoa, ennen kun ehdin tulla morjenstamaan. Seuraavat pari viikonloppua on töitä. Ja viikot tietenkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmottele kun tuut, niin pidän huolta etten keksi muuta tekemistä! Ens viikonlopulle onkin jo kivoja suunnitelmia.

      Poista
  2. Matka maailman ympäri olikin Aten lemppari aikanaan...
    Toivottavasti olet Katri jo kunnossa; pidän tosi outona tuota lennon aikaistamisen hintaa - joissakin tapauksissa jos lennoilla on vapaita paikkoja, aiempaa yhteyttä saatetaan jopa tarjota ilman mitään lisäveloituksia. Meille kävi näin viime talvena, kun tehtiin talvikodista lomamatka toisaalle.
    Korteista viis, on ollut mukava lukea teidän reissusta, te "kaksi onnellista ja rakastunutta tyyppiä".
    Toivottavasti nähdään jollain kombolla ennen meidän talvimuuttoa (14.10).

    Raija


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkin kulutin varsinkin ton jatko-osat ihan loppuun pienenä! Laulut osaa vieläkin ulkoa. Kun me ruvettiin Aten kanssa hengailemaan, kärräsin mun vhs-soittimen Olympian yksiöön ja katsottiin sillonkin matkat jatko-osineen!

      Joo muutama tunti meni vatsakivun kourissa, mutta se helpotti kun sai vaan maata (ja aikaahan siihen oli). Aikaisemmassa koneessa olisi ollut vapaata vain ykkösluokassa, siitä tuo huima hinta.

      Atte on ainakin tulossa sinnepäin, mun pitää kattoa josko kerkeisin kans. Ja tervetuloa tännekin! :)

      Poista
  3. Samoin oli Katrin lemppari, muumien ohella.
    Hienoa kun matkanne oli onnistunut ja erittäin hienoa oli viime yönä saada halata teitä Vaasan lentokentällä. Tapojeni vastaisesti en ole murehtinut kovin paljon teitä, minulla on ollut niin luja luottamus siihen, että te kaksi tulette toimeen keskenänne (vaikka Katri joskus vähän kiukutteleekin) ja yhdessä selviätte mistä vaan. Murhetta piti varmaan osaltaan loitolla Skype-yhteys, joka pelitti aina viime viikon tiistaihin asti, mutta silloin olittekin matkalla jo viimeiseen etappiinne.
    Varmaan muistatte tämän reisun ikuisesti.

    Sirpa

    VastaaPoista