tiistai 26. elokuuta 2014

MEIDÄN MÜNCHEN

Me lähdettiin eilen jatkamaan matkaa Münchenistä kohti Innsbruckia, mutta nyt palaillaan kuitenkin vielä saksalaisiin tunnelmiin.

Täytyy sanoa, että Saksaa odotin tältä reissulta kaikkein vähiten. Se oli virhe, sillä München oli ihan törkeän mukava paikka. Kaikki toimi hyvin, ja ihmiset oli todella ystävällisiä. Paikkoja syömiseen tai juomiseen riitti yllin kyllin ja ruoka oli ihan tajuttoman hyvää!

Münchenistä kätevän ja toimivan teki sen julkisen liikenteen yhteydet. Samalla lipulla pystyi matkustamaan raitiovaunulla, U-bahnilla, S-bahnilla, bussilla ja paikallisjunalla. Kolmen päivän Partner-lippu (lipulla sai mennä yhteensä viisi aikuista + kymmenen lasta/koiraa) kustansi n. 26 euroa, ja se oli voimassa ostopäivästä laskien neljännen päivän aamukuuteen saakka. Julkisilla matkustaminen olisi siis tullut sitä halvemmaksi mitä enemmän väkeä olisi ollut, sillä lippu oli saman hintainen riippumatta riitä oliko matkaajia kaksi vai viisi.
Ainakin U- ja S-bahn -yhteydet olivat selkeät, ja ensikertalainenkin oppi kerrasta niillä kulkemaan. Niin jokaisella asemalla kuin metroissakin oli kartat, joista pystyi seuraamaan matkan seuraavaa pysäkkiä. Jos sattuikin hyppäämään vahingossa väärään metroon, tai hyppäämään väärällä asemalla pois, pystyi luottamaan siihen, että seuraava metro tulisi viimeistään 15 minuutin kuluttua. 

Meidän Müncheniin kuului haahuilu kaduilla ilman päämäärää, erittäin hyvän ruoan syöminen ja bier garteneissa hengailu (ja parin geokätkön etsintä). Nähtävyyksiä ei tullut kierreltyä, ja jos jotain nähtiinkin, oli se vahinko. Meitä ei hirveästi kiinnosta mitkään "kun olet siellä, on pakko nähdä tämä" -nähtävyydet, eikä museot tai taidegalleriat. Meille se fiilis tulee siitä puistossa istuskelusta ja ihmisten katselusta. 

Tältä näytti meidän München.





















Münchenin plussat ja miinukset

+Joukkoliikenne
+Hyvä ruoka
+Edullisuus
+Ystävälliset ihmiset

-MIKÄÄN kauppa ei ole sunnuntaina auki

Terkkuja Innsbruckista.


Koko kaupunki on vuorten ympäröimä. Odotan koko ajan sitä lohikäärmettä, joka nousee vuoresta ja syöksee tulta kaupungin ylle.

6 kommenttia:

  1. Luen hyvin paljon erilaisia matkablogeja - tästä vaikuttaa tulevan yksi parhaista ever! Arvatkaapa kun näytän Peralle sen kuvan missä oli ne bratwurstit tilkkeineen... Jo vain tulee äkkiä kiire Lidliin. Meillä on Peran kanssa lauantaina kahdenkeskinen juhlapäivä. Tavattiin aikanaan ensimmäisen kerran 30.8.1974, eli aika pitkästä yhteisestä matkasta tässä jo puhutaan. Mekin ollaan koluttu paljon maailmaa yhdessä ja ajatellaan näkemisen arvoisista asioista pitkälti samoin kuin, Katri kuvasit. Silti meitä Peran kanssa yhdistää rakkaus museoihin, joita kolutaan niistä innostuneina kaikkialla, missä on mielenkiintoista tarjontaa. Yksi eksoottisimmista paikoista - tosin kotimaassa - on ollut Pielavedellä sijaitseva Moottorisahamuseo. Voisi mennä vitsinä, kuten Lidlin grillimaisterimainoksen "äyskärimuseo", mutta Pieliksen tapaus on oikeasti kiinnostava. Ja onhan samalla paikkakunnalla sitten myös legendaarinen Lepikon torppa, Urho Kaleva Kekkosen synnyinkoti.
    Hyvinkäällä kaikki hyvin, tavattiin eilen Mammaa, joka pyysi välittämään teille terveisensä.

    Seuraavia postauksia odotellessa
    Raija ja Pera

    VastaaPoista
  2. Samaa tietä kulkiessa yksi ihastelee kaunista rakennusta, toinen lumoutuu tien varren kukasta ja kolmas katselee pilviä taivaalla. Kaikki on oikein eikä mikään väärin. Tärkeintä ei olekaan mitä näkee vaan mitä kokee. Mielyttävän kokeman aikaansaaminen vaatii rohkeutta kulkea avoimin mielin omaa tietään. Ja aina vaan paranee jos seurana on saman henkinen kumppani, jonka kanssa voi jakaa kokemukset ja myöhemmin muistella tapahtumia.

    Matkanne jatkukoon mielenkiintoisissa merkeissä!

    Sirpa

    VastaaPoista
  3. Mulla on nyt muutaman päivän tökkinyt hiukka nämä nettiyhteydet, enkä ole päässyt katsomaan. Nyt toimii vähän paremmin, mutta näistä kahdesta viimeisestä en kyllä vieläkään pääse kirveelläkään (enkä selaimella, sitä kokeilin ihan ensimmäisenä) katsomaan kaikkia kuvia kerralla. Mutta onneksi reloadaamalla näkyy aina eri kuvat, niin en mitään sentään menetä. F5 on ystävä!

    Hienoja paikkoja näyttää olevan. Ja hyviä kuvia. Sekä olutta ja makkaraa. Saisin varmaan tuolla kihdin, jos osaisin edes sen verran kieliä, että pystyisin niitä hankkimaan käsiini.

    Raijalle ja Peralle kiitos vinkistä tuosta moottorisahamuseosta. Siellähän on aivan pakko käydä!

    Jatkakaa reissua samaan malliin ja pitäkää hauskaa. Tuskin maltan odottaa seuraavaa postausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kihti ei oo kaukana... Jos osaat sanat bier ja schnitzel, pärjäät varmasti Saksassa ja Itävallassa...

      Ps. toi kirves/selain-juttu oli taas kerran niin jäätävän huono et nauroin.

      Poista
  4. Kateelliseksi vetää kun tätä blogia lukee. Oma mieli halajaa päivittäin Prahaan, jossa sain etuoikeuden asua viitisen kuukautta. Näiden kirjoitusten lukeminen ei varsinaisesti vähennä tuota ikävää :)

    Täältä ääni nähtävyyksien skippaamiselle. Kuuluisat paikat näkee kirjoista, itsekin reissaan nimenomaan niiden paikkojen takia, joista matkaoppaat ei kerro. Vaikka hyvä että niitä nähtävyyksiäkin joku kiertää niin jää muut paikat edes vähän ruuhkattomimmiksi :)

    Nyt matkalla Helsinkiin 90's festareille muistelemaan aikaa jolloin olin vielä nuori! Hyvää reissun jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Toivottavasti oli kivaat festarit (Iltalehden mukaan ongelmia ainakin oli?)! Onneksi sinne Prahaankin pääsee aina käymään, vaikkei se tietysti saa olekaan kun siellä asuminen. :)

      Poista