sunnuntai 18. syyskuuta 2016

NUKU YÖ ULKONA -HAASTE

Suomen latu haastoi eilen 17.9. ihmiset nukkumaan yönsä ulkona. Ulkona nukkumisen tavoitteena oli saada ihmiset nauttimaan luonnosta ja saada näkyvyyttä ainutlaatuisille jokamiehenoikeuksillemme. Haasteen toteuttaminen oli tehty kaikille mahdolliseksi, sillä haasteeseen osallistumiseen ei oikeastaan tarvinnut kuin makuupussin. Yöpymiseen kelpasi kaikki teltasta laavuun ja riippumattoon ja paikaksi vaikka ihan vaan oma takapiha tai parveke.


Mekin päätimme osallistua haasteeseen, mutta koska telttailukokemuksemme rajautuvat festareihin, jätimme suosiolla telttaunet hienoissa kansallispuistoissa väliin, ja pystytimme teltan omalle takapihalle. Vaikka omalla takapihalla telttaillessa ei pääsekään nauttimaan varsinaisesti Suomen ihmeellisestä luonnosta eikä jokamiehenoikeuksista, oli siitä hyvä aloittaa. 


Illan jo hämärtyessä ripustin jouluvalot vaahteraan ja pystytin teltan vaahteran alle. Puolen yön aikaan vedimme villasukat jalkaan ja pipot päähän, otimme makuupussit ja tyynyt kainaloon ja kömmimme telttaan. Teltassa oli yllättävän lämmin, ja puuhun ripustetut valot valaisivat myös teltan sisällä. Mitään pelottavaa rapinaakaan ei kuulunut, ja alkuyö sujuikin oikein mukavasti.












Viiden aikaan heräsimme kummatkin takapihamme vierestä kulkevan vilkkaan tien ääniin. Vieläkään ei ollut kovin kylmä, mutta mukavuudenhalu vei kuitenkin voiton, ja palasimme sisälle nukkumaan. Vaikka unet eivät kovin pitkään kestäneetkään, katsoimme haasteen olevan silti suoritettu. Tästä oli hyvä aloittaa telttailut, ja ensi kesänä suuntaamme teltan kanssa valloittamaan ainakin yhtä lukuisista kansallispuistoistamme. Ehkä ne omaa katajaa eksoottisemmat maisemat helpottavat parempien unien saantia. Ainakin kesällä on lämmintä ja valoisaa, eikä kansallispuistossa toivottavasti ajeta viritetyillä mopoilla koko yötä?

Team KAten ensimmäinen telttailukokeilu (ilman festareita) suoritettu onnistuneesti ja jatkoa seuraa.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia.
    Ei tämä nyt ollut kyllä Katri ensimmäinen telttailusi festarien ulkopuolella. Lapsena olet telttaillut mm. Ahvenanmaalla ja Lauhanvuoren kansallispuistossa. Kansallispuistosta et taida paljon muistaa ja mitä Ahvenanmaasta muistat, et muista punkkien vuoksi hyvällä. Team KAtelle tämä oli ilmeisesti ensimmäinen "normaali" telttailu jos nyt omalla kotipihalla telttailu normaalia on:)

    Äippä

    VastaaPoista
  2. Mä olin vielä paaaaljon tylsempi. Virittelin vaan telttasängyn parvekkeelle ja nukuin siinä. En siis oikeastaan edes taivasalla.

    Toisaalta telttailtua tulee muuten noin neljäsosa vuodesta, että olkoon näin tällä kertaa.

    VastaaPoista